Här försöker vi svara på de vanligaste frågorna.

Hur bokar jag taxi ifrån flygplatsen?

Det finns gott om taxi-bilar på flygplatsen. Tyvärr så brukar de ofta ha svårt att hitta i Rayong. Enklast är att ha en förbokad taxi som står med en skylt på flygplatsen och möter upp . Det finns en mötesplats som ligger till höger när man kommer ut ifrån tullen. (meeting point 3). Det tar cirka 2.5 timmar till Rayong och bilen stannar 1 gång (om ni vill) så att ni kan handla lite och sträcka på benen.  Pris för vanlig bil är 2500 thb och 3500 för mini-van och bokas direkt av Chamms taxi, det är dock billigare att ta en taxi direkt och förhandla till omkring 2000 thb, men vi tar inget ansvar (Det gör vi inte heller via Chamms taxi). Denna bokning är strikt mellan er och Chamm, vi tar inget ansvar för att ni lämnar fel uppgifter, all betalning går direkt utan mellanhänder till Chamm och hans chaufför. Vid bokning via Chamm har vi dock vetskap om när ni kommer, och kan hjälpa till när det blir fel…

Vi har gjort ett formulär för bokning av taxi, tryck på knappen för att komma dit, eller boka direkt hos Chamm (telefonnummer +66 (0)87-741 22 46).

[TBS_BUTTON element=”a” link=”http://rayongdestination.azurewebsites.net/” class=”btn-large btn-primary” text=”Taxi bokning…” title=”Boka taxi av Chamm”/]

Finns det Mataffärer?
Se även google map kartan på kart-sidan

Ja det finns ett antal affärer. Big C i Ban Phe och Tesco-Lotus varuhus som finns i varierande storlekar liknande Ica eller Ica Maxi.
Inne i Rayong finns den stora Tesco, ett par minuter ifrån bussstationen och marknaden.
Ban Phe har nya Makro-butiken (här finns nästan allt som kan behövas) innan Tesco-Lotus inne i byn, där Suan son beach börjar, Big C finns i andra änden av Ban Phe (närmare Mae Raemphung beach). En liten mini Tesco har öppnad en kort bit ifrån VIP Condochain och VIP Chain Resort.
Big C är en stor varuhuskedja som finns inne i Rayong och Ban Phe. De har lite lägre priser än Tesco, och här finns mat, kläder husgeråd, vitvaror och teknikprylar (två butiker i Rayong).  Har ni egen bil eller beställer taxi så är den stora Makro värt ett besök, som ligger längst stora Sukhumvit utanför Rayong. Här handlar även restaurangägarna till sina restaurangen. Lägre priser och mycket god kvalité på kött.

Kan man hyra moped/motorcykel?
Det finns lokala uthyrare överallt. Se till att få med en hjälm när ni hyr, samt att mopeden/motorcykeln är försäkrad.
För er egen säkerhet skull samt för att inte bli stoppade av polisen (kostar c:a 200 bath om man åker fast utan hjälm), egentligen krav på internationellt körkort, använd hjälm.
Det är lag på att föraren bär hjälm, givetvis rekommenderar vi alla att ha hjälm.
De flesta av våra kunder väljer att hyra ifrån Chamm då han håller en hög service-nivå mot er som kund, han hjälper er även med taxi. Ni når honom på telefonnummer 087-741 22 46.

Apotek
Apotek finns på många platser, den närmaste ifrån VIP Chain Resort, ligger på den andra parallella vägen ifrån beach rd. Sväng in på grusvägen efter VIP Condochain tills ni kommer till nästa stora väg. Apoteket ligger till höger och mini Tesco till vänster.

Finns det Internet?
Detta beror givetvis vart man bor, inne i Ban Phe finns det Internet-café för de som vill.
Ett alternativ kan vara att köpa en internet-dongle med tillhörande kontantkort, eller eget sim-kort och dela från telefonen. Det är många restauranger som har free wi-fi. På båda våra resorter är det möjligt att köpa internet och koppla upp sig mot vår hot-spot.

Hur ringer man billigt? Inom Thailand
Om ni inte har ett fördelaktigt abonemang från Sverige så rekommenderar vi att man köper ett kontantkort för samtal innom Thailand. Detta kan köpas på t.ex. 7-Eleven. Naturligtvis kör man Skype el. liknande för samtal mot Sverige.

Hur åker man songtaew eller minibuss?
Med songtaew tar man sig enkelt runt i området. Från Rayong till MaePhim åker man enkelt.
Man passerar Ban Phe, Suan son beach och resten av stränderna österut, dessa har en viss färg.
Ska man från Mae raemphung till Ban Phe behöver man byta buss, kör till ändhållplatsen(inte långt), sedan byt.
Det är enklare att ta sig till Rayong från Mae Raemphung med de blå bussarna, ibland kommer de varje halvtimme, ibland varje timme, ibland inte alls (kostar 25 bath)
För att få stopp på en songtaew är det bara att vinka så stannar de.

Det går även en minibuss ifrån Ban phe och färjelägret  som åker genom Mae Rampung Beach till Rayongs bussstation och vidare till Pattaya (Vit buss nr 363).

Kan man shoppa någonstans?
I Ban Phe handlar man lite småsaker. Inne i Rayong finns det större varuhus och köpcentrum, de mest besökta är Laemthong och Central Plaza.
Vill man ut och shoppa ordentligt rekommenderar vi att man tar sig till Pattaya eller avslutar sin vistelse i Bangkok.
Här finns allt man kan tänka sig (även sånt man inte kan tänka sig), och dessutom mycket bra priser. Sommaren 2015 slår portarna upp till en exlusivare köpcenter i Rayong.

Finns det taxi?
Inne i Ban Phe eller Rayong kan man ta en mc taxi.
Vill man ha taxi ifrån Mae Rampung Beach så rekommenderas att ni ringer och beställer innan. Inne i Ban phe finns det taxi vid stora Seven-Eleven framför den stora piren där båtarna går till Koh Samed. Inne i Rayong står det taxi-bilar utanför Laemthong och vid busstationen. Det är även möjligt att förhandla med Song-taowerna utanför Laemthong för en privat körning hem. Kostnad cirka 300-350 thb.

Stränder?
Från Ban Phe västerut har man Mae Rampung Beach, österut från Ban Phe mot Mae Phim börjar Suan son beach.
Sedan kommer det några stränder till innan man är framme i Mae Phim. Mae Rampung Beach blir mer och mer populärt på grund av stranden och det centrala läget. Enkelt att ta sig till provinsstaden Rayong och Ban phe.

Finns det någon optiker?

I Ban Phe finns det många optiker där man kan köpa både glasögon och linser.
Det finns flera optiker omkring huvudgatan i Ban Phe, och även i Rayong.

Finns det någon frisör?

Det finns gott om frisörer, till olika priser, leta bara efter den typiska snurrande färg-rullen.

Var köper man möbler till sitt boende?
När ni köper boende hos oss så har ni möjlighet att köpa färdiga möbelpaket. Huset är då färdigt att flytta in i med möbler i teak och rotting, även köksutrustning ingår.

Det finns även möbelaffärer inne i Rayong, som SB Furniture, Index mm. Efter den stora vägen in till Rayong så finns även thai-affärer med trä-möbler.

I Bangkok finns Ikea.

Sjukhus?
Skulle olyckan vara framme finns det ett mycket bra sjukhus inne i Rayong som heter Bangkok-Rayong Hospital, där man får fantastisk bra vård. Har man oturen att bli inlagd så får ni t o m välja rumskategori som på ett hotell. Glöm inte att vara försäkrad för sjukdom och olycka innan ni lämnar Sverige, ifall olyckan skulle vara framme. Kontakt SOS International så att sjukhuset får en betalningsförbindelse. Många hemförsäkingar har ett gott försäkringskydd upp mot 45 dagar.

Kan man hitta tandläkare?
Det finns gott om tandläkare i Rayong. Många rekommenderar tandläkaren som ligger mitt emot LaemThong i Rayong, även Bangkok Hospital har tandvård.

Måste man ta några sprutor? 
Titta in på denna sidan. Tryck här.

Viktiga telefonnumer

Emergency samtal  1699

Police high way 1193

Police Hotline 191

Tourist police 0 3865 5420, 1155

Police station Rayong city 0 3861 1111

Tourist office 0 3865 5420, 038 664 585

 

Bangkok hospital 0 3892 1999

Rayong hospital (public hospital) 0 3861 7453  alt-60

 

Thailändska hitta.se  1113

 

Immigration office 0 3863 8674

 

 

Har du några fler frågor?