Birgitta_FilmstjärnaVälkommen - thailand-rayong.com

Några timmar med buss söderut från Bangkok (ca två timmar med taxi)  hittar man Rayongkusten.

Detta är thailändarnas egna semesterparadis.

Här finns långa, vackra stränder och en skön avkopplande atmosfär.

I Rayong och Ban Phe hittar man verkligen det äkta Thailand och det passar utmärkt för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv, samtidigt har man en avkopplande semester. Tack vare att många thailändare själv tillbringar sin semester här är prisnivån lägre än på många andra semesterorter i Thailand.

 

Välkommen - thailand-rayong.com

De flesta turister som åker till Rayong, Ban Phe är bara här för att ta färjan från Ban Phe till turist-ön Koh samet, alla vi andra hamnar ofta väster eller öster om byn Ban Phe, eller Mae Phim.

Här är turismen inte så välutvecklad som i de större och mer kända turistorterna. Här är det tvärtom, man har stora chanser att uppleva det “riktiga” Thailand.

Den här delen av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och, på vardagar, nästan öde sandstränder.

Det är absolut ingen risk att man behöver trängas med en massa andra turister eftersom stranden är så lång.

Det är inte heller speciellt mycket turister här, och under lågsäsongen kan stranden nästan kännas lite ödslig på vardagar.

Strandförsäljarna är inte på samma sätt som i turistorterna, de som finns riktar sig till thailändare och säljer frukt, lotter och dylikt till låga priser.

Det finns inget hålligång på samma sätt som turistorterna med högljudda barer m.m.

Rayong, Ban Phe, är med andra ord perfekt för dig som vill ha fullständig avkoppling på din semester.

Här finns mycket att utforska, om man väljer att åka till turistön Koh samet över en helg eller en dag, och uppleva det normala turist-Thailand med allt vad det innebär får man sitt lystmäte, men de som söker sig hit till fastlandet är ändå mer inriktade på att uppleva saker som Thailändarna högaktar, och det är att vara vid havet med sina nära och kära, samtidigt som man äter gott och ofta slutar kvällen vid en kvällseld i glada vänners lag.

 

Så här skriver Vingresor om Rayong.

Bara tre timmars bussresa söderut från Bangkok ligger Rayongkusten, thailändarnas egna semesterparadis, med långsträckta stränder, charmiga hotell och en skön och avkopplande atmosfär. Det här är det “äkta” Thailand och passar dig som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv och samtidigt ha en avkopplande semester. Prisnivån är låg, lägre än på många andra thailändska semesterorter.

De flesta älskar Rayong, Ban Phe, med omnejd, allt från strandliv till karaoke-restauranger.
Kom hit och hitta era egna pärlor.

DSC_0198  Thailand.december2011 002  
Till alla som vill utforska området runt omkring Rayong finns här en karta med information över det mesta vi anser värt att utforska….


______________________________________________________________

Förfrågan direkt: info@thailand-rayong.com   Kontakta oss på Thailand Rayong

För mer information och utbyte av erfarenheter, gå gärna med i vår Facebook-grupp.