Koh Samet

En av Thailands vackraste öar är väldigt liten, ca 5km lång. Här har man stränderna med det blåaste vattnet och den härligaste sanden. Något att ha i åtanke är att det kan vara mycket folk på veckosluten, så att ta sig hit på en vardag rekommenderas för att kunna ha lite mer boende att välja på.

Hat Sai Kaew

Det finns många stränder att välja på, och det finns något för alla. Stranden längst norrut heter Hat Sai Kaew och här är det mycket hålligång. Ju längre söderut man kommer på den östra sidan på ön, desto lungnare blir det.

 

Thailand2010.april 336Ban Phe

Känner väl folk mest till som stället där man åker vidare till Koh Samet. Men Ban Phe är en väldigt trevlig liten plats där man hittar lite affärer, marknader och en hel del restauranger. Ban Phe har ocskå ett akvarium som är väldigt populärt att besöka, dessutom ett billigt nöje. Detta brukar framför allt uppskattas av de mindre. Något som man abolut inte ska missa är restaurangen Classic Forest. (Se under länkar). Miljön i denna resturang är otroligt vacker som en liten mini-djungel med vattendrag (mycket karpar) porlande vatten och otroligt härlig atmosfär, personalen är väldigt hjälpsam och standarden på maten är genomgående hög. Rekomenderar att man både kommer hit på dagen för en lunch samt att ta sig hit när mörkret lagt sig för att inta en härlig middag.

 

Rayong

Sedan är det ju det här med shopping. Vill man besöka shopping-center så får man ta sig in till Rayong. Här finns allt att handla samt biografer och bowlinghall om man är sugen. Inne i Rayong finns också en stor bar och resturanggata att besöka om man vill ha ännu mer hålligång.  Rayong är också provins-huvudstad med ca: 522,133 personer. I Maj/Juni hålls en fruktfestival för att visa upp den stora mängden med frukter. Ban Chang ligger 20 km väster om  Rayong och med en befolkning på 50.000 är den provinsens 2:a största stad. Här finns en trevlig strandpromenad samt mycket bra fisk-resturanger.

 

gex_green-sea-turtleKoh Talu, Koh Kudi och Koh Mun Nai

Så heter öarna utanför kusten. Dessa tillhör nationalparken Koh Samet. Man kan hyra speedboat över dagen för att ta sig ut till dessa små öar. Vattnet här ute är mycket klarare än inne vid fastlandet. Populärast är Koh Talu, Koh Kudi och Koh Mun Nai. De två förstnämnda för sina vackra stränder och snorkling (snorklingen är ok, men ingenting speciellt). Den sistnämnda för sitt sköldpaddsreservat, där man föder upp och försöker bevara jättesköldpaddor.