Rayong är en provins där det händer mycket just nu. Central plaza har öppnat sitt stora

Central Plaza
Central Plaza

köpcenter i Rayong med många affärer, restauranger och matbutik, TOPS,  med västerländska varor. På andra sidan vägen ligger BIG C som påminner om en ICA Maxi butik med lite andra mindre affärer i byggnaden. Åker ni hit och handlar så rekommenderar vi att ta en tur på Rayong flytande marknad som ligger bredvid Central Plaza. En stor Makro, som är en slags stor-gross, ligger även intill där många restaurang ägare handlar sina varor.

Intill buss-stationen som ni kan ta er till med Song tao från Mae Rampung Beach eller mini-van så hittar ni Stora Tesco som säljer mat, kläder och andra produkter till hem och sport. I byggnaden så finns även andra små butiker. Bakom Tesco ligger Star City som säljer datorer, programvaror och liknande produkter. Det är här ni går om ni behöver laga en dator eller köpa en ny.

 

Väljer ni att byta Song Tao ifrån den blåa bussen till den röda på buss stationen så kommer ni till Laem Tong som även det är ett köpcenter i centrala Rayong. Här hittar ni en mängd olika affärer, restauranger, BIG C. Utanför Big C  på plan 2 så hitter ni en marknad där de säljer, lagar telefoner och datorer. På plan 3 så hittar ni piratkopior av cd, bio och några affärer som säljer kläder som skulle exporterats till andra länder (men inte gjort det).